Välkommen till Finland!

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 06.04.2012 kl. 18:49

Upp med busken!

Men vart?
Syftar dom på såna kvinnor som har gjort så många ansiktslyftningar att dom har fått bockskägg?Jo, jag ska akta mej, så jag inte hamnar åka express buss bak vägen till hel se fyr.

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 22.03.2012 kl. 21:00

En vinnare

Jag bläddrade i gamla fotoalbum nyligen, och hittade en mycket tidig bild på mej. Från min första - och enda - simtävling faktiskt. Och kan ni tänka er, jag vann! Man blir lite nostalgisk. Är det där verkligen jag, men visst ser man ju likheter, om man riktigt anstränger sej.
Vill inte skryta, men... Ja, vi var rätt många som deltog i den där tävlingen, och ändå var jag den enda som kom i mål. Då tycker man ju att priset borde vara nåt extra fint, kanske? Ett ägg. Ett pyttelitet fucking ägg!


Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 09.03.2012 kl. 22:00

Detta har hänt


Har gått på min tionde Dream Theater-konsert.


Rest med brejvikare, och bott på hotell...


Öppnat lådor så mycket det går...


Funderat på vem som har inrett rummet...


Skrinnat, skrunnit, åkt skridskor/skrinnskor...


Bowlat...


Slagit en strike, fast faffa inte kan stava till Josefin...


Blivit trötta av solen...


Väntat på våren...
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 06.03.2012 kl. 16:36

Var, om den är var?

Felhörda lyriker finns det speciella hemsidor dedikerade till. Dom brukar vara rätt roliga ibland.

Jag transporterade en grupp  jägare* i går (i dag också), och dom tittade på klassikern "Last action hero" under resan.
Det fick mej osökt att tänka på soundtracket, och nämrare bestämt Megadeths låt Angry again. Vi fnittrade som små flickor då vi vid yrkesskolans internat lyssnade på nämnda låt. Lyssna speciellt noga vid 3:04, sjunger han inte "Ask if my revahoul's** there".
Papegojmärke till den som kan säga vad Dave sjunger, utan att fråga googelmaskinen!


* Den här typen av jägare spänner fast knivar under fötterna för att sedan springa på is (med en krokig käpp i handen) och jaga en snusdosliknande sak.
** Kronobydialekt/engelsk-blandning, synonymt med dajmrkyss
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 19.02.2012 kl. 16:42

Och dom små mjölkpaketen

- Vad är "det var bättre förr"-sjuttiotalisternas favoritdryck?

- Nostalgi-tripKommer ni ihåg dom där? (Nästan) allt var ju bättre förr, men jag kommer inte ihåg hur dom smakade. Hade dom uppfunnit E då redan, eller var det bara apelsin* och socker, ingen aning. Det jag minns är dock att det var grymt svårt att hitta sugrörshålet! Räknade i går ut att det finns tolv olika ställen där det kunde vara, eftersom det var placerat en centimeter eller två från ett hörn.


* Apelsin kommer från orden "äpple från Kina". Det lärde jag mej då jag googlade stavningen... (blev osäker på om det ska vara ett eller två p:n) kanske dags att gå och sova då.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 15.01.2012 kl. 00:42

Kaffekoppen står vid horisonten och hånler*

I söndags bestämde jag mej för att besöka Steamin´ Jazz Club, fast jag var lite trött och dessutom hade ganska tidig väckning på måndag. Min bil ville annorlunda, jag fick knuffa den dom sista hundra metrarna till verkstaden. På måndag fick jag domen - död motor.
Jag valde det ena av två dåliga alternativ; byta motor i en tio år gammal bil, eller köpa en tolv år gammal bil med 20% mera på mätarställningen för samma summa**.

På torsdag kväll dog min farmor efter två veckor på sjukhus. Man har lite blandade känslor. Hon hade kunnat må betydligt sämre med tanke på åldern (87) och allt hon har hamnat utstå, och behövde inte lida på slutet.

I dag åkte jag till Lovisa för att ta hem barnen så öppnafrun kunde åka på sin kusins begravning, kusinen blev hälften så gammal som min farmor. Öppnafruns bil lät som en traktor och var tämligen kraftlös. Min bilmekaniska kamrat rekommenderade att vi inte kör med bilen, så den blev där, och hämtas av bärgningsbil på måndag.

Situationen är snarlik den vi upplevde hösten 07. Då skulle vi åka norrut till min mormors begravning. Höggravida öppnafruns bil väntade på service för att kunna besiktigas, min hade just blivit besiktigad, men lät konstig, och visade sej behöva nytt kopplingspaket. Så där satt vi utan bil. Vi lånade en bil. Om vi har tur hinner en av våra bilar bli fixade i tid den här gången.

Veckan i ett ruttet litet nötskal.* mitt nyårslöfte är att jag i januari 2013 ska dricka en kopp kaffe om mitt 2012 blir värre än 2011. Bring it on!
** det som finns på visakontot
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 15.01.2012 kl. 00:25

Oskar - Paavo 1-0

Tittade ni på FST5:s presidentvalsdebatt för några dagar sedan? Kandidaterna hade på förhand valt en "favoritlåt", av vilka dom flesta spelades på flygel av en inte så inövad Claes Andersson.
Paavo Väyrynen fick dock (minst) en liten överraskning, hans önskelåt - Da da dam - framfördes av Paradise Oskar.
Såg ni det? Märkte ni något speciellt? Med Oskars gitarr?"2"? Men det är väl inte Paavos nummer, inte ens fast det finns tre nummer mellan två och åtta som är Paavos.

:D Snyggt Oskar!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 14.01.2012 kl. 20:07

Är det bara jag, eller?

Jag börjar inte direkt tänka på pulkor då jag hör det där varumärket.Det är säkert mitt sjuka huvud, men jag börjar tänka på leksaker man använder då man har lite lättare klädsel, om nån alls.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 25.12.2011 kl. 12:02

Den rätta dagen

Alla vet ju vad vi just ska fira, mitt i detta mörker. Nej, inte att vi har lagt ut en massa pengar så vi ska kunna drunkna i stuff. Nej, inte som det står i en några hundra år gammal bok skriven på en tid då medelållivslängden var typ 40, och man drack vin hela dagarna (sammanträffande?), att nån hippie föddes.

Jag pratar om originalorsaken, som väl har funnits i några miljoner år. Ljusets återkomst. Det är årets mörkaste dag i dag - jo, jag googlade - jag trodde att det var 21.12, och det är det, ibland, men det växlar lite beroende på jordens lutning, och i år är det 22.12 som det är vintersolstånd.


Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 22.12.2011 kl. 06:30

Niihao!

Jag har troligen kört runt med närmare hundra kinesiska turistgrupper vid det här laget, och i allmänhet handlar det om ca. tio passagerare, varav en till två är kvinnor (resten är män, jojo!)
Man rundar dom tre kyrkorna i hesa centrum, sibeliusmonumentet, och andra diverse sevärdheter (som har fritt inträde), ganska ofta vill dom också shoppa, vilket betyder ledig tid för formicarufmas. Eftermiddagslur!

I söndags hämtade jag en grupp från hamnen i Åbo sjutiden, vilket betydde väckning kvart över tre. Det visade sej vara en grupp på trettio plus guiden. Det speciella var att det var bara två män. Dom var arbetskamrater från nån trädgårdsfirma.

Det har hänt sej att nån har velat bli fotade bredvid mej - en gång för att mannen i fråga diggade mitt skägg (har aldrig sett en kines med ansiktsbehåring?!) - men den här gruppen slog alla rekord. Jag tror att jag poserade med nästan alla kvinnorna i gruppen, och på vid middagen på söndag skålades det med lika många (dom äter nästan uteslutande kinamat, vilket inte stör mej, men det är lite konstigt, tycker jag).

Jag fick också höra att jag är en "handsome boy", och en påstod att hon älskar mej. Jag fick ett par påsar "candy" redan på söndagen, men på måndagen blev det gåvor i överflöd. Nu och då har man fått nån souvenir, och ibland - men ytterst sällan - lite dricks. Den här gruppen var speciell.


Nudlar med små kryddpåsar. Fick sex lådor med olika smaker, bl.a. Prince. Hm.


Hygien är viktigt!


Godis tror jag, smakar ok.


Smakar typ som TUC.


Tror det är nån sorts chilisås, har inte vågat testa än.


Disktrasor?


Nån sorts frukostflingor kanske. Ser ut som nån amerikansk rip-off.


Puh-nudlar, för dom tiddelipomska i familjen.


Godis? Majsigt?


Made in China, made up in USA?


T N Flygande spagettimonstret?


Ahaa...


Små fluffiga kexbjörnar med chokladfyllning.

Och som socker på bottnet, en bunt med sedlar. Chi-ching, eller som dom säger i Kina; Tjin-tjin. Misstänker att det betyder tack och/eller skål.

Meijou, katdolaa eller nigaa har jag dock ingen aning om vad det betyder, men dom säger dom orden rätt ofta.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 21.12.2011 kl. 21:24

Vill du åka till Island?

Vill du? Men du vill inte ta risken att det suger, eller blåser för mycket? Tänk om nån annan kunde åka dit först, för att kolla läget, och sen berätta hur det var?
- Träden var konstigt små
- Valköttet var segt
- Geisrarna var ljumma (ljumna, enligt öppnafrun?)

Här kommer "min vän" in i bilden. Rösta på honom i den trummiga tävlingen, han vinner naturligtvis (titta inte ens på dom andra, hur skulle nån hälften så ung kunna vara tio ggr. bättre :D, ni behöver inte ens titta... snälla), får åka till Island på ett par dagars trumkurs, kommer tillbaka och berättar hur det var där, och jag berättar det vidare för er. Vinn-vinn liksom!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 01.12.2011 kl. 22:11

Nej satan i gatan!

För nån månad sedan frågade öppnafruns mamma - per mejl - om det passar att hon kommer och hälsar på nån gång snart. Efter noggrannt övervägande och vägande av ord svarade jag att det nog inte passar just nu, vi ska se sen på våren.

I dag ringer kärringen och berättar att hon är i hesa!

Öööööhh!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 29.11.2011 kl. 21:46

Gå till doktorn

Om du känner dej sjuk, gå till doktorn.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 24.11.2011 kl. 21:55

Mums Filibabba

Er resande vän busschauffören har denna vecka fått besöka staden Vasa, där R-kioskernas anställda svarar när dom blir tilltalade på svenska!

Jag hade ganska mycket ledig tid, så jag tog en promenad i den grådaskiga dyngsura hålan. På väggen till ett köpcenter såg jag en stor reklamaffish som med sina grälla färger lockade mej till trolleri- och clownshopen Mums Filibabba. Jag gick in och tog mej en titt.

Butiken var tyvärr stängd (öppet 14-17), men man ser det mesta genom glasväggar. Fili B säljer trolleriböcker, jongleringsbollar, enhjulingar, knep & knåp och naturligtvis... skivor om Jesus!

Tror tyvärr att innehavaren inte förstår humorn i det, men jag kunde inte hålla hångrinet i skägget. Tyvärr tog jag inga bilder, och antog att ingen av båda mina tre läsare skulle tro mej, tills jag googlade fram detta.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 12.11.2011 kl. 22:19