SIG

Man känner riktigt hur den sikalla vinden drar fram över östra nyland.

Jep, det är den tiden på året, svärmor har anlänt. (hon kallar sej det, fast hon är f.d. svärmor)
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 26.06.2012 kl. 21:24

The old switcharoo

Min cirkusoskuld rök i kväll. Barnen såg reklamplancherna förra veckan, och ville gå. Det var inget Cirque el Solei (orkar inte googla stavningen), men riktigt bra var det.
Barnen har blivit hjärntvättade av Mumin, så storasyster verkar ha lite smal bild av vad en trollkarl är, och ville därför inte gå in i tältet då det väl gällde - hon var rädd att trollkarlen skulle trolla bort henne - men det gick, och väl inne gillade hon nog.

Djurshowerna haltade lite, och jag vet inte om det var meningen eller inte, men speciellt rullskridskoåkarna/hjulsnurrarna var mycket bra.

Trollkarlen var sista numret, och jag blev uppkallad som deltagare. Så nu vet jag hur detta trick utförs...I morgon har dom show i Vårberga, Borgå. Klä dej i munk- eller annan jacka, och sitt på första raden, om du vill vara med :)
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 20.06.2012 kl. 23:03

Skattesystemet

Vi har väl ändå ett ok system i Finland. Inte riktigt gratis, men förmånlig sjukvård, vägarna sköts lite ibland, och vi får låna böcker från biblioteket. Jag har inte lånat själv på flera år - läser så otroligt långsamt nuförtiden, och har jag en tidning blir boken ofta liggande - men lekte lite detektiv, och fick studera mikrofilmer, wohoo!

Jag blev intervjuad av min dåvarande lokaltidning för några år sedan, och har efter det ångrat att jag inte köpte ett nr. av tidningen. Vad skrev dom egentligen? Kanske nåt att visa för barnbarnen? Alltid retar det nån!

Jag har googlat, jag har mejlat diverse typer på andra tidningar, som då arbetade på ifrågavarande tidning. Utan större framgång dock. I nåt skede kommer landets alla dagstidningar fram till dagens datum att finnas i ett digitalt arkiv på nätet, men dom är väl bara i början av 1900-talet ännu. Googelmaskinen hittade Brages pressarkiv. Jag hittade dom under en passlig paus förra veckan, men dom har bara enstaka urklipp sparade. Dom skickade mej dock till Nationalbiblioteket (tror det heter så). Där får man leta bland mikrofilmer - riktigt som Matlock och Perry Mason! - man beställer dom rullar man vill se, och så finns dom i hyllan nästa dag.

Lite knepigt var det då jag inte ens var säker på vilket år artikeln publicerades, bara ungefärliga tiden på året. Men den som söker han letar, och jag hittade, detta:


Detta var på den gamla goda tiden innan eroa kirkosta, så jag gjorde det riktigt analogt. Jag är rätt nöjd med artikeln, men eftersom jag inte kom ihåg vilken biskop det var som skrivit insändaren som fick min bägare att rinna över, blev det lite halvt. Dessutom missade skribenten min point. Tatuering hit eller dit, men i nästa stycke (typ, samma sida i alla fall) står det att man vänder sej bort från gud också om man klipper håret vid tinningarna. Det brydde sej inte gode biskopen om att nämna i sin insändare, och jag har sett honom både på bild och live, kortklippt så satan är det.

Det om det, nu är det läggdags.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 15.06.2012 kl. 23:04

Alkoholreklamens vara eller inte vara.

Det är en svår fråga. För min del får man gärna förbjuda alkoholen, och reklamen också, kanske. Förutom Don Equis-reklamerna.

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 09.06.2012 kl. 10:36

Run florist, run!

Vem av kaikki  väldsbelömda ulheilioita on se som e minst kotona?

Usein Bolt!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 09.06.2012 kl. 10:26

City boy

Jag har bott på... sju olika adresser hittills, om man räknar dom jag minns, men nu har jag för första gången ett brevinkast i dörren! Tidigare har jag alltid haft postlåda, ofta ca. hundra meter från ytterdörren. Spännande saker, jag bor riktigt i stan nu, antar jag, hurja.

Om jag skulle prenumerera på höblän skulle jag eventuellen vara lite arger nu - ety den inte riktigt har hittat fram överallt - men det gör jag ju inte. Post får jag ändå, det finns ju andra tidningar:Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 06.06.2012 kl. 20:22

Formica Rufmas hänger med.

Nu måste jag komma ut ur skåpet. Jag har ljugit om alla mejl jag fått, jag har inte fått ett enda, hur skulle det ens ha gått, utan e-postadress?! Men nu finns det en, ungefär sju rader under trumsetet.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 02.06.2012 kl. 22:25

One line too many...

Vad heter svenskfinlands tuffaste motorcykelgäng?
Folkhälsangels!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 01.06.2012 kl. 18:09

Rysk rom

Förlåt min lathet att blogga, tack för alla mejlförfrågningar om hur spelningen gick, tack igen mamma!

Min "enda" spelning i år blev inte min enda. Jag ändade upp spelandes tre spelningar med samma kör då jag åkte med dom på körfestival, som körare åt kören (haha). En körmedlem köpte en Cajon, och lånade ut den. Jag hade aldrig spelat på en sån, så jag övade i fem minuter före första uppträdandet. Eftersom jag är ett geni gick det satans bra!

Som slutkläm följer ett klipp av en låt från den "riktiga" konserten. Låten heter Bohemian rhapsody. Vi fick stående ovulationer!Nästan hela konserten finns på samma publicists youtube-sida.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 29.05.2012 kl. 18:56

En liten strimma hopp

En liten strimma hopp tändes i mitt allt mer skeptiska hjärta när jag hörde om detta. 27% är ju en fin siffra, men bjälken på andra kinden blir ju att över 60% ändå vill att religionsundervisningen ska vara kvar?! What's up with that, som låtsasamerikanen skulle säga.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 15.05.2012 kl. 06:33

Alla har ett förflutet, men jag blev ändå förvånad

Vid det här laget börjar Basse bli ganska känd här i ankdammen, så det var väl bara en tidsfråga, men jag hade inte väntat mej det jag upptäckte i Borgå.
Alla vi som läser Basses blogg vet ju att han är en finsmakare av rang, en gourmét ut i fingerspetsarna, men det har inte alltid varit så, även Basse har fått kämpa sej upp för karriärsstegen, och tro det eller ej - via modelljobb!

Dom här bilderna är ju tydligt några år gamla, men nog känner man igen honom, fast han har tagit bort glasögonen, och satt på en käck keps!Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 10.05.2012 kl. 18:42

Hans on the tour bus

Jag gick på Hans on the bass' skivreleaseturnéöppning på Grand i Borgå förra veckan. Det var första gången jag hade möjlighet att se bandet live, men bättre sent än på tok för tidigt.
Det var mycket fint! Det svängde, det var tight, och snyggt mixat - inga öronproppar behövdes, och jag behöver nästan jämt. Jag kom på mej själv med att sitta och le genom hela spelningen (hur coolt är det då, suck), och huvudet ville inte hållas stilla :/

Så här såg det ut enligt besvärmors kamera (har för mej att hon lånade ut den för att få bilder på sina barnbarn. Whatever)

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 10.05.2012 kl. 17:35

Äpplen och päron, eller?

Nu påstås det att änkan Auer kanske har utövat satanism (eller är det djävulsdyrkan, dom kan inte riktigt bestämma sej på Yle). Hon är fortfarande misstänkt för mordet på sin make.

Brejvik däremot. Ok, fortfarande inte dömd, men han har erkänt både morden, och att han utövar kristendom, det tystas dock ner rätt effektivt.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 09.05.2012 kl. 07:21

Bara till besvärmor (och exet)

Aj, ATT det kan vara tillfredsställande att skrika åt f.d. svärmor :D Denna gång blev det bara i mejlform, men ändå.
Kärringen har inte haft nån kontakt med sin yngre dotter sedan vi separerade på allvar för en dryg månad sedan, medan hon mejlar mej "stup i kvarten" (typ en gång i veckan, det är lite i överkant...)
Ska bli spännande att se vad hon kommer med för ynkligt martyrsvar den här gången.

Forwardade mitt mejl till mamman till mina barn. Vi må ha glidit hit och dit, och blivit okompatibla, men då det gäller hennes mor tycker vi lika (illa).

Nej nu fan måste jag gå och sova. Kanske lägger in några otydliga bilder från Hans on the bass-keikkan i morgon.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 03.05.2012 kl. 22:47

Let's born to rock!

Showbusiness is now business!

P.g.a. mycket jobb, lite fritid och bandmedlemmar med ännu mindre tid att spela är det sorgligt nog mycket möjligt att det bara blir en keikka för mej i år.*

Välkommen! Biljetter säljs bl.a. på Luckan, och vid Konstfabriken. Det skulle inte förvåna mej om det blir slutsålt, med typ 70 pers. på scenen blir det många bekanta, och bekantas bekanta :) Nåmensidumorjens.
* Mitt rekord - tror det var 2003 - hade jag 73 spelningar (en mindre året innan), förstår dock inte hur det var möjligt.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 06.04.2012 kl. 20:01