Färdigskivat

Jag har inte bloggat på länge, för det har inte hänt någonting alls! Nja, har bara inte haft något att berätta, men tack för alla uppmuntrande e-postmeddelanden mamma!

Blues Oil Companys debut-ep är färdimixad, och för tillfället väntar vi på provmastringar från ett par ställen. Vi väntar också på att snön ska smälta så pass att vi kan ta fotot till skivomslaget.

Vi tyckte dock att bilderna på vår facebook-sida var lite väl amatörmässiga, så vi tog ordenliga bilder i fotostudion "den där svarta väggen i treenikämppän". Söta men bestämda, BOC i ett nötskal.


Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 19.03.2013 kl. 11:37

Djuriskt

Det blir kanske val igen i Sibbo, men nu har någon hajat att det kan räcka med att räkna om rösterna. Vissa anar ugglor i mossen, fast personligen tror jag inte att det ligger någon hund begraven, den här gången. Lägg katten på bordet, säger jag. Ok, jag är egentligen inte så intresserad, funderar mest på mus själv, även om jag inte direkt är någon bock.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 19.02.2013 kl. 10:57

Näthat

Det har varit en hel del prat om näthat den senaste tiden. Det är så lätt att anonymt kasta skit på allt och alla, vilken tur att jag är så pass fiffig att jag inte sysslar med sånt...

I Sverige har en grupp kända kvinnor läst upp en lång rad med "feedback" som dom har fått, har inte sett klippet - som lär finnas på Youtube - men det lär inte vara några trevliga ramsor.

Jag började ändå fundera, vem är det som är dom största näthatarna? Det måste väl ändå vara fiskarna?

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 13.02.2013 kl. 06:09

Säckstående

Pågen Vetabixus den säckstående absorberar från sitt ängsbete. Den officiella orsaken är att han är gammal och trött, han är dock inte död, så det här kan bli frowned upon.

Enligt obekräftade källor, aka min hjärna, har han egentligen konverterat* från katolicismen (lev i celibat, eller gråt och lev i celibat, små pojkar är dock ok, men berätta inte åt nån) till islam (då du dör får du hundra oskulder i himlen, party!!).

 

 

* vilket är nåt vi har gemensamt. Jag spenderade en del av både gårdagen och denna förmiddag med att ladda ner ett par olika program som kan konvertera amr-filer till wav dito. Det första var lika rent som sprutorna man brukar kunna hitta i sandlådor, så jag fick sitta och klicka "deny" ungefär hundra ggr., och nu har jag nåt skit som heter blekko och tycker att det är flygande spagettimonstrets gåva till letandet på internet.

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 11.02.2013 kl. 19:39

Skad E. Glädjén

Jag var en vända * till skidorten Himos i går. Ungefär 30km söder om Jämsä blev jag omkörd av en personbil - efter att den i ett par km hade kört farligt nära bakom, vinglat hit och dit för att kolla läget, och visat mittfingret (åt mej eller föraren bakom) - fast jag själv körde 85 på 80-område. En liten stund senare blev jag omkörd av paketbilen som hade varit trea i vår lilla kö, och ännu lite senare ser jag hur paketbilen kör förbi personbilen. En liten kul tävling på krokig och bar - men troligen lite hal - landsväg på lördagsförmiddagen, kul :)

Efter att sportbilisterna har försvunnit bakom horisonten är det lugnt en liten tid, tills jag hinner upp dom igen, i en svag vänsterkurva. Paketbilen står stilla, framför den en annan personbil, och den förstnämnda personbilen ligger nätt i diket, där försöker den eventuellt nyktra chauffören backa upp, fast vänster bakhjul är ungefär 30cm från plogvallen.

Jag log. Både utom- och inombords.

 

* jag åkte hemifrån 6-tiden på morgonen, och kom hem igen lite före kl.2 på natten.

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 03.02.2013 kl. 21:04

Finland var svenskt

Jag upptäckte redan för över tio år sedan att det svenska språkets förfall hade börjat. På den tiden var jag en så kallad "freaklyssnare", och kanalen var X3M. "+a-syndromet" spred sej från redaktör till redaktör. Barnena, fönstrena, ögonena, benena osv. Då var tydligen ändå nyhetsredaktörerna vaccinerade, eller så levde dom isolerade från andra, men denna vecka kommer att gå till historien då även detta ändrades, för nu har syndromet börjat härja i Vegas nyhetslandskap. Problemena sprider sej i ledena så att säga.

Som slutkläm ett litet citat fritt ur minnet, från någon bakomsittare: "Hej kuskin, kan du säätää denhä ilmastoinnin lite pienemmälle".

Gonatt.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 19.01.2013 kl. 23:01

Kolmörkt

Jag trivs på mitt jobb - och hoppas att så inte sker - men om jag var tvungen att byta branch skulle jag kanske söka jobb inom grooveindustrin.

*ragadisch*
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 19.01.2013 kl. 22:53

Sjyvana

Jag hade "barnhelg" för första gången sedan början av december. Good times were had by all, tills storasyster försökte tackla en snödriva :(

En höjdpunkt var gårdagen. Jag skulle föra ner nåt stuff till mitt källarförråd, och berättade att det varit inbrott bl.a. i min "bur". Det ville barnen se, fast det nu inte fanns så mycket att se egentligen. Väl nere i källaren började dom titta in i diverse olåsta burar, och hast du mir gesehen, där var en del av mitt stuff! Tjuvarna hade helt enkelt kastat in "värdelöst" stuff i närmaste bur, medan dom letade efter nåt värdefullt. Dom hade alltså enbart tagit mina två The Box-monitorer, inte några tomma pafflådor, några tiotal VHS-kassetter, eller annat smått och gott. Vackert så. Nu är buren dessutom låst igen, gårdskarlsfirman hade fixat ny ögla att fästa hänglåset i den här veckan.

Enligt Aztekernas lagbok ska en person som grips för stöld strypas, men jag har inte ens anmält nåt, så tjuvarna kan ANDAS LUGNT ;D;D;D
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 13.01.2013 kl. 22:12

Vokaler i träningslokaler

Förra helgen var ganska fullspäckad. På lördag morgon åkte jag och största delen av arbetskamraterna på firmafestresa till Tallinn. God mat och trevligt sällskap, kvällen avslutades för min del med att jag värmde upp rösten för söndagkvällens sångingbanding genom att sjunga karaoke. Queens Show must go on... Jag var berusad för första gången på ganska exakt två år, det inte helt genomtänkta låtvalet kan ha med det att göra, men jag var inte helt röstlös på söndagen ändå.

Resten av bandet bandade in huvudsången till alla utom en låt redan på lördag, men tyvärr var inte kameran närvarande då, då det finns inget filmmaterial. Från söndagen finns det mera material, men kanske inte så mycket som kan visas för allmänheten.

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 08.01.2013 kl. 22:13

Då det är bra

För att lite smått stjäla idén från nån twitterbekants twitterbekant; Jag har varit på bra humör senaste tiden, så det har inte funnits nåt att skriva om. Eh, eh.

Barnen kom hem från amerikat i dag, dom såg ut som zombien, men konstigt pigga var dom ändå, kanske man borde ha rest medan man var ung? Resandet hade gått jättebra, fast dom inte har flugit sedan dom var nio månader gamla, det är fyra år och tre månader sedan det, aj hurja. Känns bra att ha dom på fast mark :)

Ingen kronologi här, men eventuellt omvänd.

Jag tror att jag upplevde min bästa SVORDOMSVARNING! - jul - SVORDOMSFARA AVSLUTAD! i mitt "vuxna" liv just år 2012. Sex dagar på resa med ett par dussin pensionärer, tre nätter på Mora Hotell. Om man hatar jul kan jag rekommendera. Inte en jävla tomte eller röd boll i hotellrummet, och inte heller i spat (spaet?), och när jag tänker efter kan det hända att dom inte ens hade en gran på hotellet. Allt detta gjorde att mitt blodtryck hölls på en hälsosam nivå.
Sen kanske det inte är så hälsosamt att inte bli hungrig en enda gång på sex dagar, men ändå äta, och däremellan jobba ytterst lite, men sitta i diverse bastun, ligga i bubbelpol, och simma desto mera. Nåja, jag simmade kanske 100 meter totalt.
Dom serverade ingen lunch på hotellet, men dom hade något som dom kallade kakbuffé...

Mitt projekt att få bort den kristna propagandan från YLE går trögt. Jag har kontaktat alla på förvaltningsrådet, men bara två av dom har svarat. Ördföranden själv - som faktiskt erkände att det finns andra gudar/gudomar, vilket ju är synnerligen vidsynt av en präst - och en av medlemmarna, som lovade lyssna kritistk på Andrum. Nåja, väntar med spänning på fortsättningen, kanske dom andra hade hunnit ta jullov. Jag lever dock på hoppet, det finns flera unga i rådet, och det är väl främst där jag kan vänta mej att få gehör för mina tankar.

Planen var ju att banda in sången förra helgen, men gitarrbandandet och editeringen drog ut på tiden, så det blev uppskjutet. Tyvärr är jag själv bortrest på firmafest, jag skulle gärna ha varit med under hela processen, men vi hinner kanske banda in mina stämmor på söndag kväll.
Det kan bli spännande, iom. att jag tänker sätta punkt för min "absolutism" under firmafestresan. Jag drack ett halvt glas skumvin och ett glas vin under 2012 - före blodprovet, ett vinglas till i slutet av december - och mina levervärden är fortfarande stabilt dubbelt för höga. Så fuck that shit, jag fick i mej mera alkohol från yoghurt i fjol.
Spänningen kommer då från att jag efter mina ca. fem portioner alkohol inkommande lördag kanske en megalomanisk krapül på söndag :D
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 02.01.2013 kl. 18:12

Stackarn

- Vad hände med bagarstuderanden som hade glömt att fixa en tårta hemma, att ta med till skolan?
- Han fick bakläxa.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 30.12.2012 kl. 13:07

Not my loss

Jag tänkte fördriva dagen med att banda in demon på sångharmoniidéer, så gick därför till mitt källarlager för att hämta ett par hörlurar som jag har där. Jag bor i "höghus"*, och har ett sånt där "häcklager" i källaren i ett av trillinghusen. Då jag kom dit märkte jag att dörren till mitt lager stod öppen, öglan till hänglåset hade lossat från karmen. Inget konstigt med det egentligen, då det ibland har varit lite svårt att få dörren stängd p.g.a. mängden stuff. Nu var det dock inte så sprängfyllt...

Mina två The Box-monitorer var borta, också en pafflåda som hade innehållit ett par bra - men trasiga - hörlurar, ett par hela men dåliga hörlurar - dom jag hade tänkt hämta, och en trasig bastrumspedal. Jag tror att ett tiotal VHS-kassetter är borta också, men kappsäcken full med verktyg, och dom splitternya sommardäcken hade lämnats kvar.

Jag har utan framgång försökt sälja dom där tunga och dåliga monitorerna under hösten, så det är inte hela världen, och mixerbordet + kompressorn har jag i treenikämppän för tillfället.

Jag använde mina i-pad-hörlurar i stället, och fick efter ett par timmars slagsmål med datorn ljud både in och ut, utan rundgång. Planen var att banda sång i morgon, men gitarristen är inte riktigt färdig med sitt bandande/editerande, så det blir kanske uppskjutet till söndag, vilket kanske leder till färre omtagningar, eftersom min hosta då kanske är helt borta.


* så stod det åtminstone i bostadsannonsen. Jag bor på högsta våningen, vilket också är andra våningen.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 28.12.2012 kl. 21:07

This just in

Nä, these just out. Nä, fel igen. These just out, för fem år och fyra timmar sedan:

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 28.12.2012 kl. 19:54

Den hemliga porten

En vacker dag ska jag hitta in på sveavägen i fjollträsk, norrifrån, en vacker dag...

I väntan på den dagen kan jag berätta att maten var god, passagerarna trevliga, bubbelbadet bubbligt, och hotellinternetet sin vana trogen omöjligt att koppla ihop med min dator.

Kakbuffé!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 27.12.2012 kl. 17:17

21+12

Attention all planets of the Solar Federation,
attention all planets of the Solar Federation,
attention all planets of the Solar Federation!

We have assumed control,
we have assumed control,
we have assumed control!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 21.12.2012 kl. 19:49