Orsakar stumhet

Vet inte hur det är, eftersom jag aldrig har jobbat i en kassa, men kan det vara så att det på kassörens sida kommer text på samma språk som på betalarens? Efter att jag tryckt in mitt bankkort i skåran (groovy baby, yeah) berättas det åt mej vad jag ska göra, på svenska.
Det händer iaf. ibland att kassören mer eller mindre tystnar helt efter att jag tryckt in kortet, eventuellt mumlas summan fram, på finska.

I dag - Svenska Dagen till ära - åkte vi in till världens största S-market (Näse, Borgå), vi hade blivit helt mjölklösa redan i går, men då var det stängt p.g.a. nån Brejvikshögtid. Nåväl, jag pratade en del med barnen, kassören hälsade faktiskt tämligen glatt, och så småningom hade vi tagit oss fram till kassan. Hon sa inte ett ord om slutsumman, inte på nåt språk. Minns inte säkert, men hon kanske fick ur sej ett kiitos.

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 06.11.2011 kl. 18:18

Rektorn :D

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 05.11.2011 kl. 23:30

Sött!

- What would be a really sweet place to be right now?
- A dessert island!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 02.11.2011 kl. 23:56

Ny favoritserie

Har haft bättre folk från Kina i bussen i går och i dag - handelsministerns entourage, ministern själv åkte krapulantiskt runt i svart mersu - och det har inte varit speciellt stressigt, så jag hann med ett par promenader i hesa och Hagalund. Plockade på mej en bunt gratistidningar, bl.a. Voima, som hade en intressant blaska som bilaga. Via den hittade jag en mycket underhållande blogg. BLOGG!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 01.11.2011 kl. 21:55

Very nice Gervais

Ricky Gervais tvittrade just:

"Force your children to read The Bible. If they are smart and kind it will put them off religion for life."

My hero =)
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 30.10.2011 kl. 21:18

Matthew McConaughey - FormicaRufmas 1-0

Jag råkade nämna Matthew härom dagen då jag bar ut ett skåp till garaget tillsammans öppnafrun (Vi försöker förvandla vårt upp-och-ner-vända hus till nåt från en inredningstidning).

Öppnafrun: Han har tre barn
Formica: Man skulle kanske inte tro det, men vi har lika många muskler!
Öppnafrun: ahah, HAHAHA!

Det är Matthew på den övre bilden, och jag på den nedre. Och det här är ändå före mina graviditetskilon! Till höger min heta vän från Hammars.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 26.10.2011 kl. 06:58

Giftigt

Vad sa det nygifta vuxenfilmskådespelarparet som lärde känna varandra på jobbet?

- Vi passar perfekt ihop, vi känner oss så lyckligt blottade!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 26.10.2011 kl. 06:41

Full frontal nud.. niceness.

Det svängde som "sju älgar i ett badkar" på Steamin' Jazz Club @ Bar Sohos Salakappa i går, som vanligt. Bordet svängde nästan lika mycket. Det kan vara en businesstrategi (businesstragedi?); Gästerna välter ut sina drycker, och köper flera?

Klaffen undrade lite om mitt trumset, och eftersom det jag har haft bild på här till höger var nåt plockat från nätet lade jag in en egen. En bild säger mer än tusen ord. Två säger väl mer än tvåtusen då, om jag räknat rätt.More is more! Notera stekpannorna till vänster, bakom riden. Äkta Hackman, fett ljud!
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 10.10.2011 kl. 12:05

Andnöd

Det finns tusentals - om inte miljontals - religioner på den här planeten. Kan det då verkligen kallas public service, att radio Vegas Andrum endast och enbart behandlar kristendomen?
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 10.10.2011 kl. 09:43

I säcken

Suggan: Nu har jag gett vår kära son ett namn.

Galten: Jaha?

Suggan: Lars-Krister Amadeus Tobey Bacon Svinhufvud

Galten: Varför så långt?

Suggan: Skärt barn har många namn!

 

Förlåt, det där var lite grymt :/

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 05.10.2011 kl. 10:53

Jag

"Hittade" en cykel, åkte till affären, stal en rulle vänskapsband.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 05.10.2011 kl. 10:50

Mitt liv i låtar, del 20

Nån gång 97-98 gick det som det hadet några år tidigare; Min vana trogen köpte jag nyaste exemplaret av Modern Drummer, denna gång med den för mej okände Carter Beauford på omslaget. Intervjun väckte mitt intresse, så jag köpte den då rätt färska skivan Crash. Svängigt, tight, dynamiskt, en grymt skicklig gitarrist, som vad jag vet aldrig spelar solon :D


Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 02.10.2011 kl. 20:53

Crotcha!

Är det nån reklamsnubbe som har haft lite för bråttom? Kanske dom hade skjutit bilder hela dagen, och materialet tröttades ut? Det kan väl ändå inte vara medvetet?Vad då? undrar ni. Vi zoomar lite.Ritch-ratch.
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 02.10.2011 kl. 20:05

Men det står ju där!

För en tid sedan var jag på en tripp med en grupp *Brejvikare till Österbotten. Vi besökte en del intressanta, och minst sagt historiska platser. Den mest historiska var den 520 miljoner år gamla meteoritnedslagsplatsen Söderfjärden - Meteorian. Där har dom bl.a en "Tellus timeline", ett staketliknande nånting, som förklarar universums historia från Big bang till nutid. Enligt Brejvikare är ju jorden 6000 år gammal, enligt Big bang-teorin 4 567 miljoner år. En viss skillnad där. Mycket intressant var det, och det verkade faktiskt passagerarna tycka också, bara en satt i bussen och väntade :D

Kontinentalplattorna har rört på sej en hel del, även om det gått långsammare än VR:s tåg då det är -13*C. Då meteoriten slog ned i Söderfjärden låg Söderfjärden någonstans en bit söder om ekvatorn! Och om några miljoner år kommer "dom som bor" i trakten att befinna sej ungefär där Hawai är nu! Jag lär mej massor på arbetstid, men inte fan minns jag ju mycket av det en stund senare :/


* kristna
Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 26.09.2011 kl. 21:02

Skabbigt värre i Saxby

I tisdags körde jag längs med en krokig saxbyväg minding my own business och såg en hund lunka mitt på vägen. Då jag var ungefär femtio meter ifrån kräket aktiverade jag signalhornet. "Hunden" vände på huvudet, och såg inte alls hundlik ut, mera kattaktig, men stor som en lite större hund. Lo? tänkte jag, kand om finnas här. Jag fiskade upp min telefon för att ta en bild, men då hade det nötta djuret redan lunkat in på en gårdsplan.

På torsdag kväll tittade jag lite på Conan, och som på beställning har han bl.a. en sydafrikansk loliknande varelse som studiogäst, visst fan var det en sån jag såg. Så håll din katt inomhus, den kan bli kattmat.

Som socker på botten kommer här ett klipp med min favorit-lo:

Formica Rufmas Formica Rufmas
Publicerad 03.09.2011 kl. 22:31