Körövning

Ibland undrar folk varför jag inte går till kyrkan. Jag kyrkokör inte heller. Jag är rädd för att få psalmonella.
Formica Rufmas Formica Rufmas
07.11.2014 kl. 20:22

Sorgligt, men snurrigt

Ett melodrama i en velodrom.

Formica Rufmas Formica Rufmas
11.09.2014 kl. 21:26

Puré

Potpurri. Pottpuré
Formica Rufmas Formica Rufmas
04.09.2014 kl. 18:51

Underhållande enkät.

Jag vet att ingen läser min blogg (förutom du mamma, tack!), men nu skulle jag gärna få lite kommentarer.

Är du - eller känner du nån som är - frånskild, har delad vårdnad om barnen, och betalar underhåll?

Om så är fallet, hur mycket betalar du/hen per barn i månaden?

Jag har nu betalat 250€/barn sen hösten 2012. Det gick ok i början, men nu börjar det gå jävligt jämnt ut. I.o.m. att jag har barnen vartannat veckoslut är jag oftast (varje gång i fjol) helt ledig varannan veckas fredag, plus veckoslutet. Det betyder att jag jobbar bara fyra dagar dom veckorna, och dom andra veckorna 5 (ibland 6) dagar.

Mina inkomster sjönk med mer än 5% i fjol. Hyran har stigit från 566€ till 635€ på 1 år och 9 månader!

Jag hämtar barnen från Lovisa och skjutsar dom tillbaka så gott som varje gång det ska "bytas barn".

Minimiunderhållet är 153,66€/barn. Då jag har frågat runt bland bekanta verkar det som att en ganska vanlig summa är 170€/barn. Mitt ex. föreslog 250€, och jag gick med på det utan utredning, nu är jag i pisset.

 

Jag har sagt upp hyreskontraktet till bandets övningsrum, på det viset sparar jag 60€ i månaden. Nästa steg blir att flytta till en mindre lägenhet. Då vi är hos mej sover dom i min säng i sovrummet i min 48m2 lya, och jag på soffan i vardagsrummet. Dom vill ha ett eget rum, men det finns ju inte större lägenheter som också har lägre hyra, så det lutar mot en 25m2 i Gammelbacka.

Satansjävlapengaskithelvete.

h. Tacksam för svar

Formica Rufmas Formica Rufmas
14.03.2014 kl. 09:40

Jag såg inte ljuset!

Den pensionerade biskopen har en stark tro! Han spatserade just över gatan framför näsan på mej, med frugan i släptåg. Klädda lika färglatt som Johnny Cash var dom, och inte en enda reflex bar dom.

Kanske dom är självlysande för troende, men för mej var dom en en aning ljusare nyans av svart som den våta jävla gatan! Puckon!

Formica Rufmas Formica Rufmas
04.03.2014 kl. 21:45

Trillingarna Berg

Nu är det redann annandag Rune Berg. Jag hann inte skriva på den riktiga dagen, och inte nu heller. Kort bara. Jag tycker att det är så fel att bara en av identiska trillingtrion får uppmärksamhet, alla tre var ändå ungefär lika deltagande.

Nåja. Rune skrev största delen av dikterna, men Johan var den som oftast gick iväg till Borgå Gymnasium i arla morgonstund, och stackars Ludvig ;) rodde ut till Stensböle för att "byta sticklingar" med pigan...

Vad månne skulle ha hänt om sanningen hade kommit ut redan då? Än i denna dag finns det såna som tror att Johan Ludvig Runeberg är en person!

Formica Rufmas Formica Rufmas
07.02.2014 kl. 10:59

Definitionen av "allmän"?

Jag lyssnade på halva sista (?) delen av Frida Lindholms "Hon som inte rodnar" i förmiddags. Jag gillat programmet, det har funkat bra som bakgrund till tråkiga teknikövningar bakom trumsetet :)

Elli Flén var gäst, och hon tände ett litet ljus i mitt mjälliga huvud.

Allmän värnplikt, och allmän rösträtt. Vad är skillnaden, förutom plikt/rätt?

Alla finländare som är aderton år fyllda har rätt att rösta. - sant.

Alla finländare som är aderton år fyllda är bepliktigade att göra militärtjänst. - lögn.

Att det skulle råda allmän värnplikt i Finland är fullkomligt skitprat. Jag påstår inte att vårt land annars heller är så värst jämlikt, men den här varianten har jag aldrig tidigare ens hört diskuteras.

 

 

Formica Rufmas Formica Rufmas
28.01.2014 kl. 22:01

Spänningen stiger

Förra veckan använde jag schampo för första gången på tre och ett halvt år. Jag undrar vad det kommer att hända för spännande saker den här veckan?!
Formica Rufmas Formica Rufmas
14.01.2014 kl. 20:04

It don't mean a thing

If it ain't got that swing.

 

Firmans julfestkryssning avklarad, två timmar övning av fem låtar avklarat. Nu ska jag försöka vila, och meditera eller nåt. Hur var det dom sa i nåt svenskt tv-program på 90-talet; Upp till bevis!

Formica Rufmas Formica Rufmas
05.01.2014 kl. 18:52

Jag är inte rasist, men...

Många gånger har jag hört meningen "jag är inte rasist, men". Det som följer har alltid, utan undantag, varit något rasistiskt.

I går, på en sverigebåt. Jag är inte rasist, men fasiken vad mycket konstigt folk det är här. Det är ju bara ryssar, araber och kineser, vad gör dom här? Detta av en person som själv reser en massa i hela Europa.

Fan vad det är mycket gummsjuka gammelpigor med torr humor här i *sätt in valfritt europeiskt resmål*

Satan.

Formica Rufmas Formica Rufmas
23.12.2013 kl. 21:15

Kaffe, öl och vin

Först är det dött i månader, år kanske, sen går det som med ketchupflaskan.

På lördag har Blues Oil Company äntligen en spelning. Punainen Pantteri i Borgå, brunnsgatan 37, tillsammans med skogsprogbandet ABEK, wohoo!

Före det kommer jag dock att få slagvärk, då jag har slagverksspelningar både i morgon torsdag, och på fredag.

Torsdagens spelning är vid Paahtimo i Borgå, kl.l9, fredagens är vid Ölvin i Lovisa, kl.21. Dessa två spelningar är med Camilla Wiksten-Rönnbacka. Hon framför jazziga visor, och sånt. Cool.

Nu ska jag sova!

 

Formica Rufmas Formica Rufmas
20.11.2013 kl. 21:00

Tankens kraft

Från och till känner jag mej inspirerad och skriver nån rad, sen tar idéerna ofta slut. Ibland lyckas jag dock få ihop tillräckligt material så det räcker till en sångtext.

Sen i våras har vi - BOC - spelat en sång där texten handlar om första gången mina barn besökte Muminvärlden. Jag råkade nämna det åt dom i dag, och dom ville höra den. Lillasystern tyckte att den var dålig, och jag tror inte att den förstfödde gillade den heller, men sen översatte jag texten till svenska, och dom förstod nästan alla mina små vinkar; great minds think alike :D

Kom till Punainen Pantteri nästa veckas lördag, 23.11, så får du höra den live. Vi kommer också att framföra EP:ns sista låt live för första gången. Så här låter studioversionen: (det här är alltså inte muminlåten, den har inte bandats in "på riktigt" än).

 

Formica Rufmas Formica Rufmas
15.11.2013 kl. 22:23

Python!

Facebook är inte bara skit. Hittade en blogg som - för tillfället - har hemskt roliga bilder, jag borde ha bandat barnens reaktioner då dom såg dom.

En kvinna som är konstnär har målat några ansikten, fyraåriga dottern har tagit över och målat kropparna, sen har mamman färglagt. Det är mycket Monty Python-aktigt på nåt vis.

KLICK!

Formica Rufmas Formica Rufmas
15.11.2013 kl. 22:18

Mer än tvåtusen?

Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord. Här följer två bilder, på sätt och vis.

Välkommen!

Formica Rufmas Formica Rufmas
08.11.2013 kl. 00:52

Radioaktivt

Ratta in Yle Vega Östnyland i morgon tisdag kl.8.35, så får du höra det nyaste angående Blues Oil Company!


Formica Rufmas Formica Rufmas
23.09.2013 kl. 18:54